Lehetséges az akne hegek eltüntetése?

Lehetséges az akne hegek eltüntetése?

Igen mikrotűs frakcionált rádiófrekvenciás kezeléssel.

Az akne foltokat és hegeket hagyhat a bőrön, súlyos esetben, az arcbőrön akne hegek jelennek meg.

Miért alakult ki az aknés heg?

Ahol előzőleg gyulladt pattanás volt, ott a bőr létrehoz egy „alsóbb” szövetállományt. Ennek nem ugyanolyan a szerkezete, mint az egészséges szövetnek, ezért vastagabb lesz, és kiemelkedik a környező bőrfelszínből. A bőr legkülső rétege megsérül, ami bőr a mélyebb rétegeit is érinti. A sebet granulációs szövet tölti ki, – ezt a szövetet láthatjuk, amikor például a száraz sebet lekaparjuk – ami begyógyítja a sérülést, de látható marad. Létrejöhet például szakszerűtlen arckezelés esetén, amikor mitesszereket és a pattanásokat túl erős nyomással távolítják, el kárt tesznek a hajszálerekben, a mirigyekben és az ezeket körülvevő szövetekben.

Több lehetőség is van a hegek kezelésére, de érdemes bőrgyógyász szakorvost felkeresni, aki az akne hegesedés vizsgálata után felvázolja a lehetséges kezelési módszereket.

Manapság a legmodernebb és legkíméletesebb eljárás a mikrotűs frakcionált rádiófrekvenciás kezelés, amely egyszerre kezeli a bőr felső – és középső rétegét olyan módon, hogy a bőrfelszínen minimális sérülést ejtve a hatás a kötőszöveti rétegben teljesedik ki.