Sok olyan jól ismert élelmiszer alapanyag van, amiből a már megszokott változatok mellett, jó néhány újdonságot is el lehet készíteni. Itt van máris remek példának a hercegnő burgonya. Ha már unjuk a tört, hasáb, rakott változatokat, akkor itt az ideje kipróbálni valami olyat, amihez eddig még nem volt szerencsénk. Természetesen nem mindig jó ötlet mindent feltenni egy lapra, főleg addig, amíg nem vagyunk jártasak egy recept elkészítésének nehézségeiben. A hercegnő burgonya első ránézésre nagyon csalóka, mert akár a közismert képviselőfánkhoz hasonlíthat alakjában. Beleharapva aztán érezhetjük, hogy szó sincs krémes süteményről, hanem inkább egy fantasztikus főételt tudhatunk személyében. Nem igényel sok munkát a létrehozása és még az alapanyagok beszerzésére sem kell rengeteg időt fordítanunk.
A hercegnő burgonya némi margarin, só, tojássárgája, szerecsendió és természetesen pár dekagramm krumpli összekeveréséből valósul meg. A főzést, törést és az említtet összetevők alapos egybedolgozását követően jöhet a sütő és a 200 fok, amin elegendő mindössze 20 perc és már kész is a hercegnő burgonya. Már kinézetre is csodálatos, de az íze egyszerűen fantasztikus, amivel nem bírunk majd betelni. Ha szükségünk van a pontos leírásra a készítéshez, akkor a receptneked.hu oldalon ezt gyorsan megtaláljuk. Csak írjuk be a keresőbe, hogy hercegnő burgonya és maximális erőbedobással nekikezdhetünk a munkának. A család minden tagja imádni fogja. A leírtaktól bátran eltérhetünk, ha szeretnénk egyedi pikantériát is belevinni esetleg némi csípős paprika formájában.