Hogyan válasszunk kinyitható kanapét?

Hogyan válasszunk kinyitható kanapét?

Amikor a méret számít

A kárpitozott bútorokra nincsenek szabványos méretek – a kanapéágy szélessége és mélysége attól függően változik, hogy sarok- vagy egyenes modellt szeretnénk-e vásárolni.

A kanapéágy megvásárlásakor figyelembe kell venni

  • A helyiség méretei, ahol használni fogjuk, tehát pontosan el kell döntenünk, hogy hol helyezzük el a szobában.  Azon kívül, hogy a kanapéágynakharmonikusan illeszkednie kell a belső térbe, fontos, hogy például a szekrény ajtaját is ki lehessen nyitni. Ha kinyitható kanapét választunk, nyitott állapotban mérjük meg a bútor által elfoglalt területet.
  • A szükséges férőhelyek száma . A fiatal házaspárok választhatnak kétszemélyes kanapéágyat, de nappaliba, de gyermekes családok eseténmár nagyobb kanapéra van szükség.

Milyen kanapé a praktikus megoldás?

Ha ágyként szeretnénk használni, akkor kinyitható kanapét válasszunk. Ha csak ülőalkalmatosságot szeretnénk a nappaliba, ahol a barátokkal és a családdal kényelmesen eltölthetjük időnket, nem szükséges kinyitható kanapét választani.

Ámbár, ha nincs vendégszobánk és ottalvós vendég érkezik hozzánk, egy kinyitható kanapé mindenképp jó szolgálatot tehet.