Mi az az inverteres klíma?

Mi az az inverteres klíma?

Többen ódzkodnak tőle, hiszen magasabb árkategóriát képvisel. Azonban az inverteres klíma berendezések hosszú távon komoly spórolást tehetnek lehetővé. Lássuk, hogy hogyan. Először is fontos tudni, hogy a technológiák idővel elavulttá válnak, hiszen a felmerülő problémákra idővel használható megoldást találnak a szakemberek, és nincs ez másként a klíma berendezések világában sem.

A korai darabok, vagyis az úgynevezett on/off rendszerek a mai napig elérhetők a vásárlók számára, azonban azt már csak kevesen tudják, hogy az innovatív inverteres berendezések ára miért is képvisel egy magasabb árkategóriát. Megbízhatóbb? Több funkcióval rendelkezik? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel a vásárlókban, ha az inverteres klímák vásárlásáról van szó.

Bár ezekre a kérdésekre a válasz mind igen, mégis a legfontosabb egyedi és újító tulajdonság az energiafelhasználással kapcsolatos. Az on/off kiépítésű rendszerek ugyanis egész nap figyelik a jelenlegi hőmérsékletet, és abban az esetben, ha differenciát érzékelnek, azonnal elkezdenek dolgozni.

Ez már önmagában is azt jelenti, hogy egész nap ki-be kapcsolja magát, vagyis növeli az energiafogyasztást. Ezzel szemben az inverteres klíma berendezések gyakorlatilag soha nincsenek leállított állapotban, viszont a pillanatnyi hőmérséklet függvényében fokozatosan módosítják hatékonyságukat. Ez effektív azt jelenti, hogy a berendezés sosem üzemel száz százalékon. Az alacsony teljesítmény pedig kihat a klíma zajszintjére is, így az biztosan nem lesz zavaró például az éjszakai alvás során.