Digitális és analóg tolómérők

Digitális és analóg tolómérők

Az ipar egyik kihagyhatatlan mérőeszközök a tolómérő. Ennek sok formája és típusa van, de jellemzően mindegyik képes külső és belső távolságot, valamint mélységet mérni.

A hedue digitális tolómérői rozsdamentes kivitelben érhetőek el. Egyes modell háza karbonszálerősített műanyag, míg a másik rozsdamentes acél. A tolómérők pontossága többnyire 0,03mm, ez az ipari felhasználás esetén fontos!

A tolómérők egyik fajtája a magasságmérő, ennek működési elve hasonló, annyi különbséggel, hogy a rudazata függőlegesen helyezkedik el. Ezt a típust leginkább anyagvastagságra és fűrészlapok magasságának a beállítása való. Külön anyagvastagság mérésére is kínálunk eszközt, mely a 0-12,5 mm között képes nagy pontossággal mérni. Itt a pontosság 0,02mm.

Itt találja meg a mérőrudat is, mely nem egészen egy tolómérő, viszont ez is a távolságok mérésére szolgál. A mérendő távolság itt lényegesen nagyobb, akár 5 méter is lehet. A mérőrúd lényege, hogy teleszkóposan kihúzható rudazat belsejében egy mérőszalag található, ez folyamatosan mutatja, hogy a rúd eleje és vége között mekkora a távolság. Ez a mérőeszköz leginkább nyílások felmérésére, redőnytokok magasságának a mérésére szolgál. Választható 3 méteres és 5 méteres maximális mérési hosszal.

Az oldalunkon található tolómérők mindegyikét raktárról azonnal tudjuk adni, vagy futárszolgálattal akár másnapra kézbesítjük, ráadásul kedvező szállítási díjjal. További részletek a MűszerGuru.hu weboldalon.