Az ideális webshop motor megválasztása

A különböző e-kereskedelmi szoftverek bármelyik vállalkozás számára remekül kihasználhatóak, hiszen hatékonyan támogatják a cég marketingcéljait. A piacon többféle egyszerű és hatékony webshop motor érhető el. De melyiket érdemes választani a nyílt forráskódú szoftverek közül? Nézzük a leghasznosabb megoldásokat! A Magento csaknem 10 éve szolgálja a vállalkozások e-kereskedelmi törekvéseit. Gyorsasága és hatékonysága az objektumorientált programozásnak köszönhető.

A webáruház tulajdonosait olyan praktikus funkciók segítik munkájuk során, mint a rugalmas tervezés és az állandó support szolgálat. A Prestashop megbízható és felhasználóbarát, mellette pedig egyszerűen és gyorsan feltelepíthető. Nagyobb e-kereskedelmi weboldalak számára különösen ajánlott az Opencart webáruház rendszer, mert PHP és a MySQL alapjai révén, könnyen fejleszthető ezekhez az oldalakhoz is.

Közkedvelt, továbbá könnyű kezelhetősége miatt, egy újabb modul telepítését is hamarabb elvégzi, mint a többi webshop motor. A WordPress alapokon működő WooCommerce-t hamar megkedvelték a felhasználók. Ami mellette szól, az a modulok és kiterjesztések sokasága, valamint a korlátlan számú termék és kategória beállítása, de vonzó lehetőséget nyújtanak a mentés és visszaállítás eszközök, vagy a regisztrációhoz nem kötött vendég pénztár, amit a vásárlási folyamat felgyorsítására tettek elérhetővé.

A vállalkozás szükségleteihez igazodó webshop motor alkalmazása sokat segíthet a cég kereskedelmi tevékenységének optimalizálásában.