Jó választás az amerikai étkező bútor

Általános

A házban, lakásban talán az étkező az a helyiség, ahova nem lehet akármilyen bútortípust elhelyezni. Itt fontos olyat választani, amelyik minimalista, esztétikus és passzol a helyiség többi elemével. Mivel az amerikai étkező bútor mindhárom tulajdonságot magában hordozza, ezért ez tökéletes választás lehet. Az egyszerű megoldások azért kedveltek, mert egy étkezőben igen jól mutat, ha csak egy étkezőasztal, egy hozzávaló szék és egy csillár egy tálaló. Túl sok mindenre nincs is szükség, főleg akkor nem, ha amúgy sem túl nagy ez a helyiség.

Habár ez ennyire egyszerű, mégis sokaknak fejtörést okoz, hogy melyik asztalt vegyék meg, hány széket vásároljanak hozzá és mindezeket hogyan rendezzék el úgy, hogy az étkező a mindennapokban is használható legyen és a vendégek mindig kényelmesen elférjenek. Az amerikai étkező bútor kiválasztásakor nem szabad elfelejteni, hogy nagyon is mérvadóak a helyiség adottságai. Ilyenkor segíthet, ha az ember elővesz egy papírt és egy ceruzát és lejegyzi az étkező méreteit. Ezáltal gondmentesen megállapítható, hogy mi fér el és mi az, amit semmiképp sem lehet elhelyezni. Vannak bizonyos ergonómiai méretek, amiktől nem célszerű eltérni, mert akkor a hely szűkös lesz és senki sem fogja igazán felszabadultan érezni magát.

Az amerikai étkező bútor megvételekor erre mindenképp figyelni kell. Ha pedig a székekről van szó, érdemes megjegyezni, hogy azoknak a kényelmes kihúzásához, a faltól nagyjából 80 cm távolságot kell hagyni minden irányba. Illetve a komód elhelyezéséhez pedig kb. 130 centire van szükség annak érdekében, hogy azt lazán ki lehessen nyitni a tálaláskor és még mellette el is lehessen férni.

Az amerikai étkező bútor és a többi tartozék mellett főszerep jut még a világításnak. Az asztal fölé mindig tanácsos lehet indirekt világítású csillárt helyezni, ami azt jelenti, hogy a fényforrás nem közvetlenül, direkt módon világítja meg az amerikai étkező bútort, hanem a plafonról visszaverődő fény világít. Miért is jó ötlet ez? Nos, azért megfontolandó ez a megoldás, mert így senkinek sem világít közvetlen a szemébe a csillár, hanem az egyenletes, tompa fényt ad.