Fontos a megbízhatóság

Általános

Van némi személyes tapasztalatom a laboratóriumi műszerek használata terén, bár ezt koránt sem mondanám profinak, inkább csak szükségszerű volt egy időben a munkámhoz, hogy az alapokat elsajátítsam, az utóbbi időben pedig több hobbym is megkövetelte a valóban precíz méréseket.


Ennek ellenére tisztában vagyok vele, hogy szinte semmit nem tudok a laboratóriumi műszerek nagy részéről, de annyit talán mégis, hogy csak a legjobb minőséggel szabad dolgozni, amit lehetőleg olyan helyről szerezzünk be, ahol valóban megbízhatóan dolgoznak, és garanciát is vállalnak a forgalmazott termékek pontosságára. 
Ez azért nagyon fontos, mert például a leejtett, helytelenül tárolt vagy szállított, vagy egyéb okból sérült laboratóriumi mikor mérlegek, ha csak minimálisan is, de valószínűleg hibás adatokat fognak adni, ami komoly problémákat okozhat egy precíz munkafolyamatban, máshol meg nem is használnánk laboratóriumi mikro mérlegeket.
Természetesen ez csak egy példa volt, de valamennyi precíziós műszerre igaz, hogy sokszor olyan sérülés is elkalibrálhatja őket, ami szemmel nem látható, így a hitelességük már nem valós, hiába lettek megfelelően bemérve a gyárban.
Ezért fontos, hogy az értékesítő cég is komoly szakemberekkel és hozzáértéssel rendelkezzen és vállaljon felelősséget, ha szükséges.