Az alacsony progeszteronnal járó tünetek

Általános

A hölgyeket egy bizonyos kor után elkezdi komolyan foglalkoztatni a családalapítás. Mielőtt azonban megérnének erre az elhatározásra, érdemes egy alapos nőgyógyászati kivizsgáláson részt venniük annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, a szervezetük eléggé egészséges egy kisbaba kihordásához. Az alacsony progeszteron, vagyis terhességi hormon sajnos sok esetben gátolja a fogamzást. Az egészséges női szervezet hormonháztartása könnyen felborul, ha az ösztrogén dominánssá válik a már említett progeszteron felett és ennek számtalan végzetes velejárója is lehet, mint például egy esetleges vetélés.

Érdemes odafigyelni a jelentkező tünetekre, amelyek között a levertség, fáradékonyság, ingerlékenység, illetve a menstruációs ciklussal járó rendellenességek, mint az elmaradt vagy pecsételő vérzés. Az alacsony progeszteron szintet kísérő tünetek nem mindig egyértelműek, viszont abban az esetben, ha Ön is tapasztalt legalább egyet közülük a menstruáció idején, érdemes meglátogatni a nőgyógyászát. Ne vegye természetesnek a fájdalmakat!

Előzze meg a nagyobb probléma kialakulását, hiszen ha időben kap kezelést, mind a fájdalmak, mind a tünetek visszafordíthatóak. Már az elődeink is tudták, a gyógyulást elsősorban a természetben kell keresni. Nem is gondolnánk, hogy a zöldséges kiskertünk olyan kincset rejt, mint az indol 3 carbinol, ami elsősorban a karfiol és káposzta egyik alkotóeleme.

Az ösztrogén túlsúly csökkentésében az indol 3 carbinolnak hatalmas szerepe van, emellett pedig megerősíti a szervezetünk védekező képességét is. Akkor is érdemes a szóban forgó hatóanyagokat rendszeresen bevinnie a napi táplálkozásába, ha nincs különösebb nőgyógyászati problémája, hiszen tudjuk, hogy a megelőzés már fél egészség, az ösztrogéndominancia pedig sajnos előbb-utóbb a legtöbb nő életét érinti majd. Felerősíti a sejtek regenerálódását és az anyagcsere folyamatait. Ha a szervezetünk méregtelenítéséért felelős szerv, vagyis a máj megfelelő működéséről van szó, az indol 3 carbinolnak nincs párja.