Az áfonya bokor pozitív tulajdonságai

Általános

Ennek a remek növénynek számos pozitív hatása van. Mindenki tudja, hogy a vérében lévő antioxidánsok fokozott jelenléte csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát. Azonban a legizgalmasabb kutatási eredmény mégis az, hogy az áfonya bokor termését fogyasztó emberek vérében az antioxidánsok mennyisége jelentősen emelkedett. A kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, az öregedés, a molekula degeneráció és a szürkehályog kialakulásának megelőzéséhez is.

Ez a növény örökzöld, vagy lombhullató cserje, amely akár 1,5-2 méterre is megnő. Az áfonya bokor tavasszal hófehér virágaival, élénk színű terméseivel, ősszel szépen színeződő leveleivel díszíti a környezetet. Hamvas, kellemesen savanykás gyümölcsei július-augusztus körül érnek be. Az egyik legkiemelkedőbb antioxidánst az áfonya bokor biztosítja, amely savakat, cukrot, pektint és többféle vitamint, például A-, B-,C-, D-vitamint is tartalmaz. Mindenképp érdemes alkalmazni a mindennapokban.