Az abszint fogyasztása és a magas alkoholtartalom

Általános

Az abszint hallatán, teljesen érthető módon, sokan egy olyan szeszes italra gondolnak, amelyiknek az alkoholtartalma nagyobb a vodkáénál, ruménál vagy a whiskyénél. Talán emiatt is, az abszint fogyasztása körültekintést igényel. De mit is kell még tudni erről a sokak által igenis szeretett nedűről? Ez egy magas, eredetileg 44-74% közötti alkoholtartalmú égetett szesz, amelyiknek az elkészítésekor a fehér ürömfű több részét is, az ánizst és a római édeskömény termését használják fel. Emellett gyakran megesik, hogy a gyártók más fűszereket alkalmaznak egy egyedibb íz elérése érdekében.

Sokszor az édeskés íze miatt ezt likőrnek gondolják. Pedig hozzáadott cukor nélkül készül, így a párlatok közé sorolandó. A magas alkoholtartalma a benne lévő nagy mennyiségű illóolajnak tulajdonítható, ugyanis ezek a hígítás alatt kicsapódnak a párlatból. Az abszint fogyasztása sokszor egy szertartásos hígítással kezdődik, hiszen a kicsapódás látványosabb, ha a jeges vizet csak lassan adagolják hozzá. Ez az érdekes, roppant erős szesz rengeteg online boltban megvásárolható.