A Makita gépek profi akkumulátora

Általános

A víz- és gázszerelők, asztalosok és kőművesek tisztában vannak vele, hogy a megfelelő szerszámok nélkül nem lehet minden téren kielégítő munkát véghezvinni. Szerencsére Magyarországon is évek óta beszerezhetőek a Makita gépek, amelyekkel szinte mindegyik kétkezi munkaterületen kiváló végeredménnyel lehet elvégezni egy adott feladatot. Jogosan merülhet fel a szkeptikusokban a kérdés, hogy miért is annyira jók és népszerűek a Makita gépek? Kétségtelenül a legkimagaslóbb előnynek a modern kivitel számít, aminek itt és sok más esetben is több oldala van.

A Makita gépek esetében a modernség főleg az akkumulátorban jelenik meg. A fúrógépeknél például a 18 V-os lítium-ion aksi garantálja a sikert. Ennek a legfőbb tulajdonsága a súly-teljesítmény arányában rejlik. A kifogástalan praktikusságnak és elképesztően könnyű súlyának hála ez az akkumulátor gyorsan piacvezetővé vált. A Makita gépek pedig a mérnöki kiválóság, részletekig kiterjedő minőség jelképei lettek, nem csupán a szakemberek szemében, hanem azok szerint is, akik csak évente párszor vesznek a kezükbe fúrógépet, betontörőt vagy esetleg fűnyírót.

Az aksi pozitívumaira visszatérve nem szabad elfelejteni, hogy a Makita gépek ezen tartozékai 40%-al könnyebbek, mint a hasonló Ni-MH fajták. Emellett az is említést érdemel, hogy olyan sajátos energiasűrűségű technológia jellemez minden lítiumion akkumulátort, ami több mint 400 százalékkal nagyobb hatékonyságot eredményez a hagyományos modellekkel összehasonlítva. A Makita gépek azért sem okoznak csalódást, mert ezeket a szakértők mindig fejlesztik. Természetesen az innováció minden egyes tartozékra kiterjed. Ezen hozzáállás révén az aksik és más kellékek élettartama jelentősen megnőtt.

Például az akku egy hosszabb használaton kívüli időszak után is képes ugyanazt a hatékonyságot biztosítani. A már említett lecsökkentett súly pedig érezhető hatást kelt. A felhasználók egyből érzik, amikor a kezükbe vesznek egy masinát, hogy ez mennyivel könnyebb más gépeknél. Kétség sem fér hozzá, hogy ezáltal a Makita gépek pozitív hatást gyakorolnak a tulajdonos biztonságára és hatékonyságára is.